Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Dinstane džigerice sa prženim krompirom

Dinstane džigerice sa prženim krompirom

Dinstane džigerice sa prženim krompirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Savršeno meze ili zapravo glavno jelo - džigerice sa ukusnim prženim krompirićima"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • mirođija
  • so
  • ulje
  • krompir - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i natopite pileće džigerice u hladnoj vodi oko 30 minuta. Oljuštite luk i isecite ga na sitno.

Stavite džigerice u odgovarajuću posudu i sipajte malo ulja. Kuvajte dok džigerice ne počnu da menjaju boju.

Dodajte alevu papriku i isečen luk. Kuvajte mešajući s vremena na vreme.

Kada džigerice počnu da dobijaju zlatastu preplanulost, sklonite posudu sa vatre.

Oljuštite krompir i isecite ga na kriđke.

Ispržite krompir u masnoći dok ne postane zlatast. Začinite solju.

Servirajte džigerice sa garnirungom od krompira. Pospite sitno isečenom mirođijom i peršunom.

Dinstane pileće džigerice sa prženim krompirom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: