Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Dinstane pileće džigerice sa lukom i šargarepom

Dinstane pileće džigerice sa lukom i šargarepom

Dinstane pileće džigerice sa lukom i šargarepom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Pripremljene majstorski, pileće džigerice nemaju sebi ravne"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 - 3 glavice
  • paradajz sok - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite džigerice u hladnoj vodi oko 30 minuta. Isplaknite ih obilno čistom vodom.

Očistite povrće i isecite na odgovarajuće parčiće.

Zagrejte ulje i stavite povrće. Kuvajte dok povrće ne omekša.

Dodajte alevu papriku i paradajz sok.

Stavite džigerice i kuvajte još 10 minuta.

Prebacite jelo u odgovarajuću posudu za pečenje, začinite solju i biberom i zapecite u rerni dok ne postane zlatasto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: