Dinstane pileće džigerice

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715211200
Dinstane pileće džigerice
Fotografije: Svetlana Lazarova
1 / 2
07/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Kakva samo imena smišljaju za ovo meze uz pivo!"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • maslac - 1/2 šolje, kravljeg
  • paprike - 2 - 3
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • brašno - 2 kašičice
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Namočite džigerice u mleku, nakon toga ih iscedite. Dinstajte u delu masnoće luk iseckan na kriškice dok ne omekne. Dodajte iseckane džigerice, uvaljane u brašno, i dobro promešajte.

Paprike isecite na tanke trake, a paradajze izrendajte na rende. U ostaloj masnoći dinstajte paprike, paradajze i alevu papriku.

Dodajte ih u džigerice i zalijte s malo vruće vode. Začinite solju i biberom po ukusu i dinstajte na tihoj vatri dok jelo ne ostane na masnoći.

Pospite iseckanim peršunom i servirajte.

Dinstane pileće džigerice poslužite sa čašom vina ili piva. Sjajno su meze uz pivo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: