Način pripreme
U posudu sipajte sveže mleko sa toplom vodom zajedno sa kvascem, šećerom i brašnom i ostavite oko 15-20 minuta da se smesa aktivira.
U velikoj posudi umutite sve proizvode - jaja, kiselo mleko, so, sirće, ulje, maslac (30 g) i mešavinu aktiviranog kvasca.
Dodajte prethodno prosejano brašno. Umesite meko i vazdušasto testo.
Premažite ga uljem i ostavite u posudi pokrivenoj folijom dok se ne udvostruči.
Nakon što testo naraste, razvaljajte kuglice od po 120 g i oblikujte kiflice u različitim oblicima, u čiju sredinu stavite mleveni sir.
Kiflice sa sirom ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, na udaljenosti jednu od druge.
Premažite ih umućenim žumancetom i svežim mlekom. Posipajte ih mešavinom semena.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne budu gotove.
Vazdušaste kiflice sa sirom i semenkama su veoma ukusne!