Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Deda Mrazove kornjače

Deda Mrazove kornjače

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5155k449
Deda Mrazove kornjače
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 6
16/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
30
"Da, znamo da Deda Mraz ima irvase, ali ima i kornjače, koje su fantastično ukusne"

Potrebni sastojci

  • maslac - 250 g, na sobnoj temperaturi
  • ulje - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • vanila - 1 pakovanje (2 g)
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja (5 g)
  • kakao - 3 kašike
  • brašno - oko 3, 5 šolje (ako je potrebno dodati još)
  • šećerna masa
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac dok ne postane vazdušast. Dodajte ulje, šećer u prahu, vanilu i umutite jaje.

Promešajte i dodajte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Umesite meko testo. Ostavite oko 15 minuta na hladnom da se stegne.

Podelite testo na dva dela. Jedan deo treba da bude veći, u koji ćete dodati kakao.

Mešajte dok ne postane glatko. Od smeđe smese formiraćete telo kornjača.

Manji deo testa ostaje beo. Od njega ćete oblikovati telo kornjača.

Oblikovane kornjače poređajte na pleh obložen kuhinjskim papirom. Pomoću noža napravite rezove po dužini i širini tela kornjača. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Od šećerne paste oblikujte šešire kornjača.

Deda Mrazove kornjače su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: