Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od kornjače

Čorba od kornjače

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Čorba od kornjače1 / 2
11/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako do sada niste probali čorbu od kornjače, savetujemo da to uradite - sjajna je"

Potrebni sastojci

  • kornjača - 1 komad, morska ili kopnena
  • šargarepa - 1 komad
  • skrob - 1 kašičica, od krompira
  • maslac
  • šećer - 1 prstohvat
  • limun - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Gastronomi tvrde da su morske kornjače ukusnije od kopnenih, ali od obe vrste može da se napravi čorba sjajnog ukusa. Tradicionalno se ljušture kornjača očiste veoma dobro četko, nakon čeka se one skuvaju dok ne omekšaju u bujonu od povrća i kada se ohlade meso se vadi iz ljuštura.

Za spremanje ove čorbe potrebna vam je jedna kornjača, koja se preliva vrelom vodom, soli se i kuva se oko 30 minuta na tihoj vatri.

Meso se vadi i seče se na parčiće. Odvojeno se kuva šargarepa isečena na kocke sa solju, šećerom i maslacem. Uvreli bujon od šargarepe se sjedini sa mesom kornjače i proceđenim bujonom u kome se kuvala.

Dobijena čorba se začinjava skrobom i stavlja se da provro uz mešanje. Proba se da li je slano. Po želji se začinjava sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: