Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Alva»Griz alva sa suvim grožđem i rumom

Griz alva sa suvim grožđem i rumom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Griz alva sa suvim grožđem i rumom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
18/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Jednostavna alva, da njome zasladite svoju dušu"

Potrebni sastojci

  • griz - 200 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • suvo grožđe - 100 g
  • vanila - 2 kesica (po 0, 2 g)
  • rum - 3 kašike
  • cimet - 1 kašika
  • slatko od kupina
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu u odgovarajuću posudu da provri. Dodajte šećer i suvo grožđe.

Sipajte griz, razmućen sa malo vode, uz neprestano mešanje i kuvajte dok se ne zgsune.

Aromatizujte rumom, vanilom i cimetom.

Zagrejte rernu. Sipajte masnoću i skuvani griz. Promešajte i stavite da se zapeče dok se ne dobije zlatasta preplanulost.

Ohladite griz alvu, isecite na parčiće i garnirajte slatkom od kupina.

Griz aleva sa suvim grožđem i rumom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: