Griz alva sa sladoledom

13/12/2018
"I ako posle jela niste ostavili mesto za ovaj svež desert Griz alva sa sladoledom, da znate sa ste mnogo pogrešili, mnooogo "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 535 g, pšenični
  • bademi - 20 g, listići
  • pistaći - 20 g, mleven
  • maslac - 350 g
  • voda - 500 ml
  • šećer - 500 g
  • sladoled - 400 g, od vanile
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi i dok se sirup ne zgusne.

Ugrevamo maslac u posudi na vatri i u njega sipamo griz i pistaće.

Sipamo sirup na griz, zatvaramo posudu i stavljamo na jaku vatru da se kuva 2-3 minuta, posle smanjujemo jačinu ringle na pola i kuvamo još 5 minuta.

Kad prođe 5 minuta ponovo smanjujemo rernu i na niskoj temperaturi ostavljamo griz na još 6-7 minuta.

Skidamo posudu i pokrivamo je krpom. Ostavljamo 15 minuta.

Rasporedimo griz u posude, u sredinu svake ostavjamo prazno mesto za 1 kuglu sladoleda.

Rasporedimo sladoled od vanile i pitiskamo uz pomoć kašike dobro da nema praznog mesta. Oblikujemo loptu od griza sa nadevom od sladoleda.

Okrećemo posudu i preko nje stavljamo po nekoliko listića badema.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar