Griz alva sa karamelom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
25/06/2018
"Ovo nije ona griz alva s kojom ste odrasli - ova je jedinstvena svoje vrste i jedinstveno ukusna griz alva sa karamelom - da znate "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano937
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 5 šolja
  • cimet - 1/2 kašičice
  • orasi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte jednu šolju šećera. Dodajte preostali šećer i prelijte karamel vrelom vodom. S vremena na vrema mešajte da se istopi. Kad se karamel istopi, sklonite sirup sa ringle.

U durgu posudu stavite masnoću da se zagreje, nakon toga dodajte griz. Mešajte dok griz ne dobije zlatastu boju.

Posle dodajte karamel sirup i uz neprestano mešanje kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne.

Pre nego što sklonite posudu sa ringle dodajte cimet.

Promešajte i sipajte u odgovarajuću posudu.

Pospite krupno iseckanim orasima i ostavite da se ohladi i stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar