Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Alva»Griz alva sa karamelom

Griz alva sa karamelom

Griz alva sa karamelom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ovo nije ona griz alva s kojom ste odrasli - ova je jedinstvena svoje vrste i jedinstveno ukusna griz alva sa karamelom - da znate"

Potrebni sastojci

  • griz - 1 i 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 5 šolja
  • cimet - 1/2 kašičice
  • orasi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujte jednu šolju šećera. Dodajte preostali šećer i prelijte karamel vrelom vodom. S vremena na vrema mešajte da se istopi. Kad se karamel istopi, sklonite sirup sa ringle.

U durgu posudu stavite masnoću da se zagreje, nakon toga dodajte griz. Mešajte dok griz ne dobije zlatastu boju.

Posle dodajte karamel sirup i uz neprestano mešanje kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne.

Pre nego što sklonite posudu sa ringle dodajte cimet.

Promešajte i sipajte u odgovarajuću posudu.

Pospite krupno iseckanim orasima i ostavite da se ohladi i stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: