Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa parmezanom u rerni

Pileći bataci sa parmezanom u rerni

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Šegrt
161158
Pileći bataci sa parmezanom u rerni
Fotografije: Maria Georgieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Mirisni, mekani pileći batak sa korom od parmezana, serviran sa mešavinom zelene salate - da, to je ono što ćete danas kuvati za večeru"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 12 komada
  • parmezan - 50 g u listićima
  • mocarela - 50 g
  • bosiljak - 4 sveža lista
  • za marinadu
  • himalajska so - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • ruzmarin - 1/2 kašičice
  • soja sos - 3 kašike
  • roze - 1 šoljica
  • ulje - 4 kašike
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • origano - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašičica, začin za piletinu
  • sojino mleko - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite batake.

U posudi pomešajte sve sastojke za marinadu i promešajte kašikom dok se smesa ne ujednači.

Jedan po jedan batak stavljajte u marinadu i premažite ih sa svih strana.

Nakon što su svi bataci začinjeni, stavite ih u vatrostalnu posudu, prelijte ih preostalom marinadom.

Po vrhu, batake pospite parmezanom u listićima, rendanom mocarelom i listićima bosiljka.

Batake sa parmezanom pecite u zagrejanoj rerni dok ne budu gotovi /oko 30 min/.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: