Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa pečurkama i lukom u rerni

Pileći bataci sa pečurkama i lukom u rerni

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4611452k
Pileći bataci sa pečurkama i lukom u rerni
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jesen na tanjiru dolazi i sa ovim pilećim batacima sa pečurkama i lukom u rerni"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • pečurke - 500 g
  • ulje - 60 ml
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • majčina dušica
  • kari
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseckati. Pečurke se očiste i operu. Prepolovite ih po sredini.

Začinite batake začinima bez aleve paprike.

Batake stavite u dublji tiganj i kratko propržite sa svih strana.

Zatim ih izvadite i dodajte luk i pečurke da se kratko proprže.

Batake, pečurke i sve ostalo iz tiganja poređajte na pleh.

Batake sa pečurkama ponovo začinite i pospite alevom paprikom.

Dodajte šoljicu vode.

Stavite pileće batake sa pečurkama i lukom u rernu na 200 stepeni 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: