Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Speltin hleb sa ovsenim pahuljicama u mini pekari

Speltin hleb sa ovsenim pahuljicama u mini pekari

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Speltin hleb sa ovsenim pahuljicama u mini pekari
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
10
"Speltin hleb sa ovsenim pahuljicama u mini pekari - prirodan, domaći, ukusan."

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 660 g
  • ulje - 55 ml
  • voda - 385 ml
  • so - 2 kašičice
  • smeđi šećer - 2 kašičice
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • suvo mleko - 1 supena kašika
  • čubar - 1 kašičica
  • ovsene pahuljice - 65 g
  • bundevino seme - 2 supene kašike
  • seme suncokreta - 2 supene kašike
  • susamovo seme - 2 supene kašike
  • seme maka - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu mini pekare na dno sipajte ulje i vodu.

Nakon toga dodajte so, šećer, brašno, tako što na vrh stavljate kvasac, čubar i suvo mleko.

Posuda se stavlja u mini pekaru i uključuje se na bazni program sa težinom od 1250 grama, tamna korica.

Kada se umesi testo za hleb i nadođe, nakon zvučnog signala za dodavanje sastojaka, poklopac mašine se otvara i dodaju se ovsene pahuljice i semenke.

Kada se završi i drugo mešanje, pomoću silikonske lopatice testo se ravnomerno raspoređuje u posudu.

Hleb sa speltom se peče dok se u potpunosti ne završi program, nakon čega se posuda vadi iz mašine na drvenu dasku.

Ostavlja se na 10 minuta da se ohladi i hleb se vadi iz posude na drvenu dasku.

Speltin hleb sa ovsenim pahuljicama u mini pekari - prirodan, domaći i ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: