Hleb sa jajetom u mini pekari

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
25/01/2019
"Pratite gramažu i stavljajte sveže sastojke - rezultat će biti više nego odličan "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 1 komad
  • voda - 120 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike ili maslac
  • brašno - 600 g, prosejano
  • sveži kvasac - 1/2 kockice ili 7 g, suvog
* merne jedinice

Način pripreme

Tečnost u receptu treba da bude 320 ml što uključuje mleko, jaja i vodu. Merite u čaši za merenje.

U posudu mini pekare stavite mleko, jaja, vodu, šećer, so, ulje, prosejano brašno i kvasac.

Uključujemo na program mlečni hleb, ali može i osnovni program, sa velikom gramažom moj je 1200 g sa slabo prepečenom koricom.

Kad ispečemo stavljamo na rešetku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar