Način pripreme
Bundeva je neverovatno korisna i veoma ukusna na sve načine. Pripremajte je često, posebno u sezoni, kada dođe jesen.
Danas smo odlučili da napravimo eksperiment, koji se pokazao izuzetno ukusnim.
Prvo napravite karamel sirup.
U tiganju karamelizujte smeđi šećer. Sklonite ga sa vatre i sačekajte malo, dva-tri minuta, prelijte toplom vodom, da ne prska, i vratite na tihu vatru da se karamel otopi. Mešajte celo vreme.
Onda pripremite.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, pa ohlađen sirup. Zatim sledi brašno, prašak za pecivo i griz. Sve dobro izmešati žičanom metlicom.
Pleh odgovarajuće veličine premažite maslacem, obilno, sipajte testo, odozgo poređajte komade bundeve i pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo. Oko 20 minuta ili dok se ne kolač iznutra ne osuši.
Gotov vrući kolač od bundeve prelijte kompotom od dunja.
Sirupom preliven kolač od bundeve je neverovatno ukusan i svideće vam se ako volite kolače prelivene sirupom!