Način pripreme
Umutite jaja, šećer i prstohvat soli mikserom na visokim obrtajima nekoliko minuta dok se šećer ne istopi i dok smesa ne udvostruči svoju zapreminu.
Prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i dodajte ih u delovima mešajući špatulom.
Rastvorite nes kafu u malo vruće vode i takođe dodajte.
Izmešajte i rasporedite smesu za sladak rolat u pravougaonu tepsiju na papir za pečenje i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180°C na 10-12 minuta - dok čačkalica ne bude suva.
Nakon što izvadite iz rerne, uvijte kotu zajedno sa papirom u labav rolat i sačekajte da se ohladi.
Za to vreme umutite pavlaku mikserom i zagrejte kikiriki puter u posudi na vodenoj pari kako bi omekšao.
Ako koristite nezaslađenu pavlaku, dodajte 1-2 supene kašike šećera u prahu pre nego što je umutite.
Čim se kora sa kakaom ohladi, skinite papir i namažite prvo kikiriki puterom, a zatim i pavlakom.
Uvijte ponovo u rolat i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Nakon toga istopite čokoladu u posudi na vodenoj pari i dodajte u nju ulje i sveže mleko. Dobro izmešajte kašikom i zalijte čokoladnom smesom ohlađeni čokoladni rolat.
Koristila sam mlečnu čokoladu sa orašastim plodovima.
Vratite rolat na sat vremena u frižider da se stegne čokolada.
Nakon toga naseckajt ei posužite ovaj ukusan čokoladni rolat sa kikiriki puterom sa poslepodnevnom kafom.
Prijatno!