Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa sirupom od jagoda

Panakota sa sirupom od jagoda

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Panakota sa sirupom od jagoda2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Za lakoću u vašem želucu i nežan ukus, ova panakota će se pobrinuti i za jedno i za drugo"

Potrebni sastojci

  • sirup od jagoda - 500 ml
  • kisela pavlaka - 250 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 50 ml
  • slatko od jagoda - 2 supene kašike
  • kokosovo brašno - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejala sam 500 ml sirupa od jagoda i kada se zagrejalo skoro do ključanja, isključila sam ringlu i dodala prethodno natopljenu u malo vodi - 50 ml, želatin, jedna kesica.

Nakon toga u 250 g kisele pavlake dodala sam 2 supene kašike slatkog od jagoda i dobro sam umitila smesu. Dodala sam je u sirup sa želatinom i dobro sam izmešala.

Kada se pavlaka istopi, procedila sam celu smesu kroz cediljku. Napravila sam ga direktno u silikonskom kalupu, ali vi možete da ga napravite u posebnoj posudici ili čašama.

Stavila sam u frižider, naravno, kada se ohladi panakota, za jednu noć da se u potpunosti stegne.

Ujutru sam izvadila iz frižidera i ostavila na sobnoj temepraturi želirani kolač na pola sata, oslobodila sam krem pomoću noža od zidova kalupa i okrenula sam na desertni veliki tanjir.

Panakotu sirupom od jagoda ukrasila sam sa malo kokosovog brašna.

Svež i lagan desert.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: