Način pripreme
Zagrejala sam 500 ml sirupa od jagoda i kada se zagrejalo skoro do ključanja, isključila sam ringlu i dodala prethodno natopljenu u malo vodi - 50 ml, želatin, jedna kesica.
Nakon toga u 250 g kisele pavlake dodala sam 2 supene kašike slatkog od jagoda i dobro sam umitila smesu. Dodala sam je u sirup sa želatinom i dobro sam izmešala.
Kada se pavlaka istopi, procedila sam celu smesu kroz cediljku. Napravila sam ga direktno u silikonskom kalupu, ali vi možete da ga napravite u posebnoj posudici ili čašama.
Stavila sam u frižider, naravno, kada se ohladi panakota, za jednu noć da se u potpunosti stegne.
Ujutru sam izvadila iz frižidera i ostavila na sobnoj temepraturi želirani kolač na pola sata, oslobodila sam krem pomoću noža od zidova kalupa i okrenula sam na desertni veliki tanjir.
Panakotu sirupom od jagoda ukrasila sam sa malo kokosovog brašna.
Svež i lagan desert.