Način pripreme
Potopimo pasulj na jedan dan i jednu noć u vodi, tako što smo je za to vreme promenili 2 puta.
Nakon namakanja ponovo sam oprala pasulj. Sipala sam ga u posudu Instant Pota, dodala sam vodu koja da bude barem 5 prstiju iznad njega - što ga bolje pokrije, do lepše.
Uključila sam na 20 minuta ispod visokog pritiska, a na kraju programa sam sačekala 2-3 minute i tada sam ručno ispustila pritisak. Gotov crni pasulj sam procedila.
Dok se pasulj kuvano, pripremila sam ostale sastojke: ogulila sam i sitno naseckala paradajz, crveni luk, šargarepe, slaninu.
Isprala sam posudu od pasulja samo vodom i uključila sam program Saute i dodala sam malo masnoće.
Prvo sam u posudu sipala slaninu i ostavila da se malo proprži na 2-3 minute. Nakon toga sam sipala luk, šargarepe i paradajz.
Ostavila sam crni pasulj sa slaninom u Instant Potu + air fryer-u da se kuva 5 minuta. Nakon toga sam sipala i sve gore nabrojane začine.
U već začinjene sastojke koji se krčkaju dodala sam i pasulj. Stavila sam poklopac za pečenje i uključila sma na Air fryer na 10 minuta na 190°C da se dokuva janija od pasulja.