Mnogi veruju da tajna ukusnog čorbastog pasulja, čija se zrna tope u ustima kao puter, ne leži u začinima ili zapršci za pasulj, već u tome da se pasulj prethodno potopi u vodu. Većina današnjih domaćica radije ne potapa pasulj da odstoji preko noći u vodi već ga direktno kuva u ekspres loncu.
I mada tako očigledno štede mnogo vremena i truda, one zapravo bukvalno ubijaju ukus ove čuvenog jela.
Da biste pripremili savršeni pasulj, trebalo bi da namočite pasulj u toplu vodi na oko 18-24 sata. Stavite pasulj u duboku posudu i pokrijte ga toplom vodom koja ga pokriva preko oko 4-5 cm. Dobro je promeniti vodu na nekoliko sati da ostanete relativno topla.
Sledećeg dana, izbacite vodu, prelijte pasulj novim vodom i polako prokuvajte pasulj. Ostavite pasulj da se krčka na tihoj na srednje jakoj vatri dok ne bude potpuno skuvan, a zatim dodajte zapršku i začine.
Od kuvanog pasulja možete napraviti ukusnu salatu sa pasuljem. Više kulinarskih tajni u kuvanju pasulja možete pronaći na našem sajtu.
Komentari