Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od tikvica sa malo ugljenih hidrata

Musaka od tikvica sa malo ugljenih hidrata

Musaka od tikvica sa malo ugljenih hidrata3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Veoma ukusna musaka koju možete da jedete bez griže savesti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 300 - 350 g
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • ulje
  • kumin
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operane tikvice se seckaju na kockice, luk se sitno nasecka.

U šerpici sa uljem se dinsta luk i beli luk da omekšaju.

Dodaju se tikvice i posipa se s malo soli. Ostavlja se da blago ispari vode i dodaju se komadići mlevenog mesa.

Meša se dok se ne pretvori u mrvi i posipa se alevom paprikom. Sipa se malo vode i začinjava se začinima.

Prebacuje se u odgovarajuću tepsiju i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni ili dok voda ne ispari.

Izvadite se iz tepsije i zaliva se umućenim jajima pomešanim sa kiselim mlekom i vraća se u rerni da porumeni.

Izvadi se, blago se ohladi i seče se na kvadrate.

Musaka se servira posuta naseckanim peršunom.

Musaka od tikvica sa malo ugljenih hidrata je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: