Način pripreme
Svinjski pauflek začinite crnim biberom i sa malo kumina.
Zagrejte 4 supene kašike ulja na jakoj vatri i zapečatite meso sa svih strana dok se ne dobije zlatkasta boja i izvadite na tanjir.
U istoj masnoći + još 2 kašike ulja propržite iseckano povrće. Lično ja meljem luk sa paradajzom, celerom, paprikama i belim lukom. Šargarepu izrendam, paškanat sečem na veoma sitne kockice. U svinejtinu sa pirinčem može da se doda i drugo povrće - na primer grašak.
Dolazi red na pirinač. Prvo ga dobro operite kako bi spao skrob sa njega, a nakon toga ga stavite u gotovo povrće da se malo proprži i ono.
Prebacite sve u tepsiju, posolite, začinite čubrom i sipajte toplu vodu prema proporciji koju iziskuje pirinač koji koristite. Poređajte svinjske štapiće odozgo tako što i njih blago posolite (oni treba da budu pokriveni više od polovine tečnošću).
Ubacijte tepsiju u rernu zagrejanu na 220 °C dok pirinač ne upije bujon i meso ne uhvati lepu boju.
Poslužite pirinač sa povrćem i svinjskim štapićima sa sveže seckanim mladim lukom.
Prijatno!