Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač na Tiganju»Blanširan pirinač sa povrćem

Blanširan pirinač sa povrćem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Blanširan pirinač sa povrćem
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
11/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Za sve koji poste ovo je ukusan ručak, a za izelice koji ne mogu bez grickalica - ovo je mega ukusan garnirung"

Potrebni sastojci

  • blanširan pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • pečurke - 6 komada, šampinjoni
  • brokoli - 200 g
  • so
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • mladi luk - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširani pirinač se skuva u šerpi sa posoljenom vodom. Kuva se slično testenini - sa više vode.

Nakon što se skuva, ocedi se i opere hladnom vodom.

Dok se kuva, povrće se oljušti, očisti i iseče: luk na polumesece, šargarepa na krugove, paprika na lente, pečurke na kriške, a brokoli se podeli na male ružice.

U dubokom tiganju se zagreva ulje, povrće se stavlja u njega i zaprži se, pri čemu se povremeno meša.

Kada omekšaju dodaje se soja sos, a nakon njega i pirinač. Jelo se promeša, ako je neophodno dodaje se so i začinjava se biberom.

Pirinač sa povrćem se servira sa perima zelenog luka isečenim na sitno.

Blanširani pirinač sa povrćem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: