Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Pirinač sa povrćem i svinjskim pauflekom

Pirinač sa povrćem i svinjskim pauflekom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pirinač sa povrćem i svinjskim pauflekom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ovde je caka da pečete dok pirinač ne upije bujon i meso ne uhvati lepu boju. Poslužite ovu poslasticu sa čašom crvenog vina"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 450 g
  • svinjski pauflek - 600 g (sa masnoćom)
  • šargarepe - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 2 komad, a crvene + 1 zelena
  • ljuta paprika - 1 - 2 komada
  • celer - 1 struk (može da bude i sa listovima)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 1 - 2 struka
  • paškanat - 1 koren
  • ulje - 8 supenih kašika
  • crni biber - 2 - 3 prstohvata
  • čubar - 2 prstohvata, izmrvljen
  • kumin - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski pauflek začinite crnim biberom i sa malo kumina.

Zagrejte 4 supene kašike ulja na jakoj vatri i zapečatite meso sa svih strana dok se ne dobije zlatkasta boja i izvadite na tanjir.

U istoj masnoći + još 2 kašike ulja propržite iseckano povrće. Lično ja meljem luk sa paradajzom, celerom, paprikama i belim lukom. Šargarepu izrendam, paškanat sečem na veoma sitne kockice. U svinejtinu sa pirinčem može da se doda i drugo povrće - na primer grašak.

Dolazi red na pirinač. Prvo ga dobro operite kako bi spao skrob sa njega, a nakon toga ga stavite u gotovo povrće da se malo proprži i ono.

Prebacite sve u tepsiju, posolite, začinite čubrom i sipajte toplu vodu prema proporciji koju iziskuje pirinač koji koristite. Poređajte svinjske štapiće odozgo tako što i njih blago posolite (oni treba da budu pokriveni više od polovine tečnošću).

Ubacijte tepsiju u rernu zagrejanu na 220 °C dok pirinač ne upije bujon i meso ne uhvati lepu boju.

Poslužite pirinač sa povrćem i svinjskim štapićima sa sveže seckanim mladim lukom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: