Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Pileći bataci i sarme u đuvečari

Pileći bataci i sarme u đuvečari

Pileći bataci i sarme u đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Bogata đuvečara sa sarmama i piletinom - zasitna zimska večera sa obaveznim dodatkom čaše crvenog vina"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk (bez pera)
  • listovi kupusa
  • začini - za meso
  • so
  • mast - 3 supene kašike
  • pečurke - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstajte sitno naseckan praziluk i luk na masnoći. Dodajte pirinač i mleveno meso.

Kuvajte uz neprestano mešanje. SIpajte 1 šolju tople vode.

Izmešajte i kada pirinač počne da mekša, skinite posudu sa ringle.

Ostavite na otprilike 5-10 minuta pirinač da upije tečnost. Začinite solju i začinima.

Pripremite listove kupusa i uvijte sarme.

Začinite batake i poređajte ih na dno glinene đuvečare.

Na njih poređajte 1 red sarmi. Stavite očišćene i oprane pečurke.

Poređajte još jedan red sarmi. Dospite toplu vodu i stavite đuvečaru u rernu na tihu vatru.

Pre serviranja možete zapečatiti na kratko poređane batake i sarme u rerni.

Pileći bataci i sarme u đuvečari su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: