Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena svinjska rebra u đuvečari

Pečena svinjska rebra u đuvečari

Pečena svinjska rebra u đuvečari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
3
"U glinenoj đuvečari rebarca će biti još aromatičnija i ukusnija"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 500 g
  • čeri paradajz - 10 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • beli vino - 1 šolja
  • pileći bujon - 1/2 kocke
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • barbikju sos - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i oljuštite šargarepu, krompir i luk, iseckajte ih na sitno. Sipajte ih u đuvečaru, dodajte i čeri paradajz. Stavite nalomljeni bujon i maslinovo ulje. Promešajte.

Svinjska rebra operite i isecite na parčiće. Namažite barbikju sosom. Stavite ih preko povrća, sipajte vino i zatvorite poklopac.

Pecite svinjetinu sa povrćem 20 minuta na 250 stepeni, stavljajući glinenu đuvečaru prvo u hladnu rernu.

Nakon toga smanjite temperaturu na 170 stepeni i pecite rebra još tri sata. Možete da otvorite poklopac da se dobro zapeku.

Servirajte pečena svinjska rebarca u đuvečari topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: