Način pripreme
Danas vam predlažemo jedan vegan kolač sa jabukama i orašastim plodovima, možete uživati i za vreme posta.
Pomešajte sve suve sastojke (kokosovo brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo, đumbir, cimet, muskatni oraščić i mleveno laneno seme) bez šećera u posudi.
Oljuštite jabuke i isecite na kockice.
Stavite jabuke u posudu i u njih dodajte šećer. Dobro promešajte.
Ocedite dok jedne srednje velike pomorandže i dodajte u jabuke.
Nakon toga dodajte sodu, olje i suvo grožđe.
Sve promešajte i dodajte u deloviam suvu smesu.
Smesa koj dobijate je veoma gusta.
Obložite pravougaoni pleh papirom za pečenje i sipajte smesu.
Pospite orašastim plodovima po ukusu (ja sam stavila pekan i iseckan badem) i stavite kolač od jabuka da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 40 minuta.