Način pripreme
Uz pomoć makaza sveži kadaif isecie na sitne niti. Kravlji masalc rastopite i sa njim prelijte kadaif. Promešajte lepo i podelite na dva jednaka dela.
Jedan deo stavite u duboki tiganj, pospite polovinom šećera i polovinom iseckanih oraha. Pecite na vatri dok ne dobije zlatnu boju i mešajte neprestano da ne zagori.
Zapečeni kadaif sa orasima prebacite u pleh ili kalup sa ivicama koje se skidaju. Na isti način radite i sa drugom polovinom kadaifa.
Za pripremu krema u šerpu sipajte sveže mleko sa šećerom, bršano, skrob, žumance i vanilu. Šerpu stavite na vatru i krem od vanile kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Kad bude gotov, ostavite da se ohladi oko 20 minuta, nakon toga u njega dodajte kiselu pavlaku. Mešjate dok se ne sjedine sastojci.
Sa dobijenim kremo ravnomerno prelijte prvu polovinu kadaifa, a odozgo preko rasporedite preostali kadaif.
Turski desert krem kadaif pokrijte folijom i ostavite u frižideru jednu noć da se stegne.