Način pripreme
1. Karamelizujte šećer i sipajte ga na dno pravougaonog kalupa za kolač zapremine 1, 2-5 litara. Ako više volite rasporedite u indivitualne vatrostalne posudice.
2. Umutite jaja žičanom mutilicom, ne dopuštajući da se pretvore u penu. pomešajte tečnu pavlaku i dulce de leche i mešajte u homogenu smesu.
Veoma lako se napravi i u blenderu, kad stavite sve sastojke odjednom i zavrtite samo nekoliko obrtaja na par sekundi, da se sve pomeša.
3. Sipajte smesu u kalup ili posude i pecite sat, sat i po na pari na slaboj temperaturi (130-140 stepeni).
Krem karamel ja gotov, kada se blago stvrdne. Probajte čačkalicom ili viljuškom.
4. Nakon što izvadite iz rerne ostavite da se ohladi i stavite u frižider na 3-4 sata tako će se još stegnuti.
5. Pre nego što servirate ovaj specijalan desert, okrenite na podlogu, prethodno prelazeći nožem po krajevima. Ako koristite slikonski kalup čak nije potrebno da se provlači nož jer se specijalni krem karamel odvaja bez problema od zidova i dna posude.