Način pripreme
Predlažem vam ideju za keks tortu bogatog ukusa čokolade i oraha.
U posudu stavite keks, izmrvljen sitno, a orahe sitno iseckajte.
U metalnu posudu stavite sveže mleko, šećer, vanilin šećer i kakao.
Lepo promešajte i čim počne da vri stavite kravlji maslac i čokoladu, izlomljenu na kockice.
Mešajte energično dok se poptuno ne rastope kravlji maslac i čokolada.
Ostavite sa strane oko 10-15 minuta da se smesa ohladi, nakon toga sipajte na keks i orahe.
Sve lepo promešajte. Smesu za čokoladnu keks tortu možete sipati u kalup za tortu ili pravogaoni pleh za kolač.
Rasporedite ravnomerno smesu, pritisnite i poravnajte. Stavite u frižider na bar 3 sata da se stegne.
U posudu na pari stavite izlomljenu belu čokoladu i pavlaku da se dobije homogena smesa.
Dobijeni ganaš ostavite da se ohladi 5 minuta i sipajte preko torte sa orasima.
Posipte iseckanim orasima i ponovo stavite u frižider na 1 sat ovu raskošnu tortu sa orasima i čokoladom.