Način pripreme
Odvajamo žumanca od belanaca.
Stavite trećinu šećera i umutite veoma dobro pomoću miksera.
Umutite belanca sa preostalim šećerom u veoma gust sneg. Sjedinite dve smese sa jajima veoma pažljivo i zamesite pomoću silikonske špatule.
Sjedinite orahe, prezle. vanilu i prašak za pecivo. Dodajte suve sastojke u malim porcijama u smesu od jaja, pažljivo mešajući odozdo na gore.
Sipajte smesu u posudu za pečenje postavljenu papriom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne bude gotovo.
Zagrejte mleko i stavite mlevene orahe.
Dodajte šećer. Nakon što smesa provri, u tankom mlazu dodajte razmućen skrob sa malo mleka.
Mešajte neprestano dok se krem ne zgusne.
Sklonite krem sa vatre i ohladite blago. Dodajte prethodno umućen maslac i narendane korice limuna. Promešajte.
Po želji rasecite horizontalno koru i prelijte kremom.
Ja sam prelila tortu samo odozgo.
Garnirajte tortu od oraha narendanom belom čokoladom i koricama limuna.
Kora je prema Jolinom receptu.
Jedinstvena torta od oraha bez brašna je gotova.