Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Spanać sa smeđim pirinčem i belim lukom

Spanać sa smeđim pirinčem i belim lukom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452842k111
Spanać sa smeđim pirinčem i belim lukom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
08/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Ukusan i jednostavan pirinač sa spanaćem u rerni Pogledajte kako da ga napravite"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1.5 kg
  • smeđi pirinač - 500 g
  • luk - 2 komada
  • sveža divlja nana - 3 supene kašike
  • peršun - 2 supene kašike
  • so - 1/2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • beli luk - 3 komada, čenovi
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać se očisti od korenja i veoma dobro se opere. Krupno se secka.

Luk se očisti, opere i sitno nasecka.

Pirinač se veoma dobro opere i namoči se u toplu vodu na 30 minuta.

Beli luk se očisti i sitno nasecka.

Luk se stavlja u šerpu i dodaje se ulje.

Prži se dok ne postane zlatkasto, nakon čega se dodaje naseckani spanać.

Uz dugotrajno mešanje spanać se dinsta sa lukom dok ne omekša-

Kada se izdinsta, spanać se skida sa ringle i sipa se u duboku tepsiju.

Dodaje se namočeni pirinač tako što se baca voda u kojoj je bio. Veoma dobro se izmeša.

Dodaje sitno naseckana sveža divlja nana, svež peršun, beli luk, aleva paprika i so.

Zaliva se sa 7 šolja tople vode.

Pirinač se peče na najnižem delu rerne, bez rešetke na 220 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta nakon ključanja, periodično se meša kako pirinač ne bi ostao na dnu tepsije.

Spanać sa smeđim pirinčem i belim lukom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: