Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Bejbi spanać sa mladim belim lukom i pirinčem

Bejbi spanać sa mladim belim lukom i pirinčem

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Bejbi spanać sa mladim belim lukom i pirinčem
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
30/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Najukusniji pirinač uključuje obavezno spanać i mladi beli luk"

Potrebni sastojci

  • bejbi spanać - 1.200 g, očišćen
  • luk - 1 vezica, mladi
  • beli luk - 1 vezica, mladi
  • pirinač - 2 šolje
  • maslinovo ulje - Pomace
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • crni biber
  • divlja nana - 2 supene kašike, suva
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i veoma dobro opere. Sitno se isecka i stavlja se u tepsiju za pečenje. Bejbi spanać se veoma dobro opere. Ređa se na luk. Ne seče se.

Tepsija se uvija folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 30 minuta. Pirinač se pere bistrom vodom. Mladi beli luk se očisti i opere veoma dobro. Seče se sitno i dodaje se u pirinač.

Izmeša se veoma dobro. Dodaju se aleva paprika i crni biber, divlja nana i so. Meša se i ostavlja se na 20 minuta.

Kada se spanać izdinsta, folija se skida. Dodaje se pirinač tako što se meša i podeli se sa spanaćem.

Zaliva se maslinovim uljem i s 4 šolje tople vode.

Spanać sa pirinčem se peče 60 minuta na 180 stepeni, nakon čega se posipa opranim i sitno iseckanim peršunom.

Peče se još 10 minuta i servira se porcija bejbi spanaća sa mladim belim lukom i pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: