Način pripreme
Odvojte žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa šećerom. Belanca umutite u sneg.
Istopite maslac i čokoladu na pari i ostavite ih sa strane da se ohlade.
Prosejte brašno i u njega dodajte prašak za pecivo, kakao, so i vanilu.
Sipajte čokoladnu spesu u smesu sa žumancima i izmešajte mikserom.
Postepeno dodajte suve sastojke, a kada smesa postane homogena, dodajte i orašaste plodove, a na kraju i belanca.
Pažljivo mešajte da ne bi spali. Mlečna čokolada se izlomi na komade i dodaje se u smesu zajedno sa celim lešnicima.
Smesa za brauni se sipa u odgovarajući kalup obložen papirom za pečenje.
Banana za ukras se prepolovi i stavlja se odozgo na brauni sa bananama.
Peče se na 180 °C otprilike 25 minuta. Nakon toga se vadi brauni od banane sa čokoladom i lešnicima da se ohladi na metalnoj rešetci.