Način pripreme
Jaja se umute sa šećerom u gustu penu.
Tri banane se pretvaraju u pire pomoću ručnog miksera, a preostale dve se seku po dužini da se stave odozgo preko braunija.
Maslac se topi. Čokolada se seče na sitne parčiće. U smesu od jaja se dodaju pasirane banane i istopljen maslac.
U drugu posudu se stavljaju suvi sastojic, prethodno prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo, soda, so i mleveni orasi.
Mešaju se suvi sastojci i dodaju se u tečne.
Sastojci se mešaju u homogenu smesu i dodaju se parčići čokolade.
U odgovarajuću posudu za pečenje srednje veličine, prethodno namazanu, se stavlja smesa za čokoladni kolač i poređaju se preostale dve banane - izdeljene.
Brauni kolač sa bananama se peče u umerenoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.