Način pripreme
Urme se očiste od koštica i samelji se u secku zajedno sa koštunjavim voćem. Dobija se lepljiva smesa koja se deli na 5 malih lopti od kojih se oforme fitilji.
Zapeče se u odgovarajućoj posudi-tiganju. Nakon što se prohlade fitilji se uvaljaju u susam.
Pomoću odgovarajućeg instrumenta - koristila sam lopticu za oblikovanje fondana - se pravi udubljenje po celoj dužini fitilja kao košnica.
Dve vrste čokolade se tope u mikrotalasnoj i presipaju u jednokratne špriceve.
Udubljenje fitilja se puni tamnom čokladom, a preko nje se prave ivice pomoću bele čokolade.
Pomoću čačkalice se prave cik-cak pokreti da se pomešaju dve vrste čokolade.
Vegan kolači se stavljaju u frižider na 20 minuta. Kada se čokolada stegne pomoću oštrog noža se seku zdravi kolači na romboide.
Hvala Rozi Sevdalinovoj za ideju za marokanske kolače sa uramama.