Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Čili»Klasičan Čili kon karne sa garnirungom od pirinča

Klasičan Čili kon karne sa garnirungom od pirinča

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k103
Klasičan Čili kon karne sa garnirungom od pirinča
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 5
29/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Minut za klasiku ili kako se priprema klasičan čili kon karne"

Potrebni sastojci

  • za čili
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • ljute papričice - 1 kom.
  • zelena paprika - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • celer - 1 glavica sa stablom
  • biber
  • so
  • goveđe mleveno meso - 500 g
  • dimljena aleva paprika - 500 g
  • cimet - 1/4 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • crveno vino - 100 ml
  • paradajz - 600 g iz konzerve
  • šećer - 1 kašičica
  • crveno pasulj - 400 g (iz tegle)
  • peršun - 1/2 veze
  • za serviranje
  • basmati pirinač - 100 g
  • voda - 200 ml
  • kisela pavlaka - 50 g
  • maslac - 40 - 50 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite glavicu luka i belog luka sitno, ugrejte masnoću u dubokoj posudi i dinstajte. Isecite ljute paprike, i dodajte ih u luk i beli luk. Isecite i zelenu papriku, šargarepu, struk celera i glavu celera. Kuvajte povrće dok ne omekša, 7-8 minuta. Začinite solju i biberom.

Nakon toga dodajte teleće mleveno meso i mešajte da se izdrobi. Začinite dimljenom alevom paprikom, cimetom, kuminom, slatkom alevom paprikom i solju.

Pržite krato meso dok ne dobije zlatnu boju. Sipajte crveno vino i kuvajte dok miris alkohola ne ispari.

Sipajte paradajz iz konzerve zajedno sa sokom od paradajza. Dodajte šećer i ostavite jelo da vri na tihoj vatri 20-30 minuta. Nakon toga dodajte prethodno skuvani pasulj i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite sitno iseckanim svežim peršunom.

Za dodatak stavite 2 dela vode da provri u šerpi a vatri i dodajte 1 deo pirinča basmati.

Kuvajte pirinač 10 minuta na umerenoj vatri ispod pokopca, nakon što isključite ringlu, ostavite još 10 minuta dok pirinač potpuno ne upije vodu.

Nemojte otvarati poklopac posude da ne poremetite proces kuvanja. Po želji dodajte kockciu maslaca u pirinač i mešajte dok se ne rastopi.

Začinite pirinač solju i biberom.

Servirajte gotov čili kon karne na podlozi od mekanog pirinča i kašičicom kisele pavlake.

Klasičan Čili kon karne sa garnirungom od pirinča je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: