Način pripreme
Očistite meso od kosti i isecite na kockice. Propržite ga u ulju, mešajući nekoliko puta za 5-6 minuta.
Dodajte luk, isečen na polumesece i izgnječene čenove belog luka. Ponovo promešajte dva-tri puta i dodajte oprane i očišćene pečurke, kojima ste prethodno oljuštili kožicu. Isecite ih na parčiće.
Posle dodajte šargarepu i papriku, takođe isečene na parčiće i dinstajte pod poklopcem 5-6 minuta. Nakon toga dodajte paradajz i prelijte vinom.
Čim proključa, ostavite da se kuva na tihoj vatri još 20 minuta. Za to vreme dodajte iseckan mladi luk i začine. Njih stavite prema vašem ukusu i želji. Opet, mešajte s vremena na vreme.
Priprema garnirunga:
Natopite jednu šolju pirinča s malo vode na desetak minuta.
Zagrejte malo ulja u maloj posudi i propržite u njemu jednu manju glavicu luka, iseckanog na kockice.
Dodajte oceđeni pirinač i prelijte s 2-3 šolje vode. Kuvajte na tihoj vatri 15-20 minuta. Začinite vegetom od povrća i s malo mlevenog bibera.