Način pripreme
Posolite pileće grudi i ostavite ih da se otpuste na sobnoj temepraturi. Ideja je da ne budu mnogo hladne kada ih budemo pržili.
Dobro operite ajsberg salatu, dobro ocedite od vode i iskidajte u veliku posudu za salate.
Neobičan sos za salatu napravite u blenderu ili nutri buletu da bi vam bilo lakše:
Stavite u bokalčić uređaja sve sastojke za soso i blendajte otprilike minutu na visokim obrtajima.
Sipajte sos - dresing na ajsberg.
Dolazi red na pohovana piletina.
Možete da pohujete pileće grudi cele ili u zalogajima, kako vam je zgodno.
Uvaljajte u brašno, jaje i krupno izmrvljene prezle. Pržite dok ne postane zlatkasto i izvadite na kuhinjski ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
Ne čekajte da se pohovani fileti ohlade, već ih naseckajte na trakice i stavite u zelenu salatu sa piletinom.
Jedite sa uživanjem i dobrim raspoloženjem Ajsberg salatu sa hrskavom piletinom i neobičnim sosom.