Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Ajsberg salata sa hrskavom piletinom i neobičnim sosom

Ajsberg salata sa hrskavom piletinom i neobičnim sosom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ajsberg salata sa hrskavom piletinom i neobičnim sosom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Jedite sa zadovoljstvom i dobrim raspoloženjem Ajsberg salatu sa hrskavom piletinom i neobičnim sosom - previše ukusna da je ne probate"

Potrebni sastojci

  • ajsberg - 1 komad
  • pileće grudi - 1 komad (ili 1 i 1/2)
  • jaja - 1 komad
  • prezle - za uvaljati (krupnije)
  • brašno - za uvaljati
  • so - po ukusu
  • Za sos
  • kiseli krastavčići - 100 g
  • sveže mleko - 80 ml
  • orasi - 50 g, sirovi
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • sirće - 15 ml (u zavisnosti od toga koliko su kiseli krastavčići)
  • so - 1 kašičica
  • origano - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite pileće grudi i ostavite ih da se otpuste na sobnoj temepraturi. Ideja je da ne budu mnogo hladne kada ih budemo pržili.

Dobro operite ajsberg salatu, dobro ocedite od vode i iskidajte u veliku posudu za salate.

Neobičan sos za salatu napravite u blenderu ili nutri buletu da bi vam bilo lakše:

Stavite u bokalčić uređaja sve sastojke za soso i blendajte otprilike minutu na visokim obrtajima.

Sipajte sos - dresing na ajsberg.

Dolazi red na pohovana piletina.

Možete da pohujete pileće grudi cele ili u zalogajima, kako vam je zgodno.

Uvaljajte u brašno, jaje i krupno izmrvljene prezle. Pržite dok ne postane zlatkasto i izvadite na kuhinjski ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.

Ne čekajte da se pohovani fileti ohlade, već ih naseckajte na trakice i stavite u zelenu salatu sa piletinom.

Jedite sa uživanjem i dobrim raspoloženjem Ajsberg salatu sa hrskavom piletinom i neobičnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: