Način pripreme
Mladi luk sečemo sitno, a peršun i beli luk iseckamo. Šunku isečemo na sitne kockice.
U pola šolje vrele vode rastvaramo vegetu i mešamo da dobijemo bujon.
Beli deo mladog luka i beli luk pržimo u malo ulja.
U posudi pomešamo krem sir, kiselo mleko i sos od belog luka. Promešamo dobro, dok ne dobijemo homogenu smesu. Kad se to desi, smesu sipamo u propženi luk i ugrevamo na vatri uz neprestano mešanje.
Sipamo bujon i začinimo muskatnim oraščićem, polovinom peršuna i parmezanom.
Testeninu kapeleti skuvamo prema uputstvu na pakovanju i u sos sipamo malo vode iz testenine i sok od limuna po ukusu. Na kraju dodajemo preostlai peršun i mladi luk i šunku.
Testeninu dodajemo u sos i dobro promešamo.
Prilikom serviranja testeninu kapeleti sa neobičnim sosom posipamo sa još parmezana.