Način pripreme
Supa od kelerabe i zeleniša u multikukeru, puna vitamina.
Prvo dobro operem sastojke, posle skidam drške zeleniša i gulim kelerabu. Seckam na srednje krupne komade i stavljam u posudu multikukera.
Očišćeni luk takođe seckam na kockice i zajedno sa začinima stavljam u povrće.
Dodajem so i ulje i krupnu fidu. Kada kuvam supu u multikukeru uvek je fida krupna, tako ostaje cela. Zalivam vodom i uključujem uređaj na program za povrće.
Tako nakon kraja programa imamo jednu aromatičnu i ukusnu supicu sa korisnim povrćem.
Dosta ljudi mi je pisalo sa molbom za recepte sa kelerabom. Većina vas je koristi pre svega za salatu sa kelerabom.
Ovde želim da kažem da mirno možete njome možete da zamenite krompir. Čak možete da probate musaku sa kelerabom.
U gotovu supu sam stavila hladnu zapršku od kiselog mleka i prstohvata soli. Ovo je po želji.
Veoma ukusno bude ako se pospe sa malo izmrvljenog sira pre serviranja. Ali ovo je po želji.