Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pire»Domaći paradajz pire

Domaći paradajz pire

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Domaći paradajz pire
Fotografije: Adriyana - Adi
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
"Domaći paradajz pire je nezaobilazan pomoćnik u kuhinji!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg
  • so - po ukusu
  • šećer - nekoliko kašika
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz od kore ili ih možete propustiti direktno kroz mašinu za mlevenje koja odvaja kore i semenke.

Ako nemate takvu mašinu, nakon ljuštenja paradajza (da bi vam bilo lakše, možete da ih blanširate minut u ključaloj vodi), napravite pire ili ih sameljite u blenderu.

Dobijenu smesu ostavite u gazi da se ocedi 2-3 sata.

Zatim na šporetu zagrejte ulje sa šećerom, dodajte malo sirćeta po ukusu. Sipajte oceđenu pulpu od paradajza i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Na kraju dodajte 1-2 zdrobljena aspirina.

Sipajte smesu u tegle ili flaše i zatvorite ih.

Sterilizirajte 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: