Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Paradajz pire u teglama

Paradajz pire u teglama

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Paradajz pire u teglama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
65 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Najviše volimo da zimi iz ostave uzmemo teglu gotovog paradajz pirea, a ne da idemo do prodavnice!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg
  • šećer - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz. U šerpu sipajte vodu, dodajte so i neka voda proključa. Blanširajte paradajz oko 1-2 minuta, izvadite ga i oljuštite. Sameljite paradajz na sitnoj rešetci, najbolje je ako imate mašinu koja odvaja seme.

Sipajte dobiveni pire u šerpu, stavite so i šećer po ukusu. Kuvajte pire do željen gustine.

Sipajte smesu u suve tegle, zatvorite ih i sterilišite oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: