Paradajz pire u teglama

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
16/06/2017
"Najviše volimo da zimi iz ostave uzmemo teglu gotovog paradajz pirea, a ne da idemo do prodavnice!"
Priprema65 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15 366
  • Pregledi tokom meseca1020
  • Pregledi tokom sedmice128
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg
  • šećer - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz. U šerpu sipajte vodu, dodajte so i neka voda proključa. Blanširajte paradajz oko 1-2 minuta, izvadite ga i oljuštite. Sameljite paradajz na sitnoj rešetci, najbolje je ako imate mašinu koja odvaja seme.

Sipajte dobiveni pire u šerpu, stavite so i šećer po ukusu. Kuvajte pire do željen gustine.

Sipajte smesu u suve tegle, zatvorite ih i sterilišite oko 15 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar