Način pripreme
Skuvajte pileće batake. Očistite ih od kostiju i naseckajte (iskidajte) na male komadiće. SAČUVAJTE bujon!
Uzmite šerpu u kojoj ćete praviti pileću supu. Stavite u nju ulje i na tihoj vatri dinstajte luk, tako što nakon toga dodate šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende!
Ubrzo dodajte malo i crvene paprike, koja je sitno naseckana.
Dolazi red i na bujon - stavite ga nakon što se izdinstali sve povrće i odmah nakon toga dodajte meso.
Ako je bujona malo, dodajte vodu.
Ostavite malo sve zajedno da malo ključa.
Naseckajte krompir na male kockice i dodajte ih u aromatičnu pileću supu.
Kada je skoro gotov, dodajte pirinač i sačekajte da se on skuva!
Lično ja kada sam isključila, začinila sam solju, peršunom i malo oljuštenog (svežeg).
Za hladnu zapršku u posudicu stavite 1 žumance, dodajte kiselo mleko i mešajte dok smesa ne postane homogena. Kutlačom uzmite malo supe i dodajte u smesu, ponovo izmešajte, dodajte drugu kutlaču i ponovo izmešajte.
Dodajte hladnu zapršku u pileću supu polako i ako je poguće u to vreme, izmešajte!
Pileća supa sa pirinčem i krompirom sa kojom niko neće ostati gladan.