Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća supa sa pirinčem i krompirom

Pileća supa sa pirinčem i krompirom

m0nkaam0nkaa
Početnik
315
Pileća supa sa pirinčem i krompirom
Fotografije: m0nkaa
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pileća supa sa pirinčem i krompirom sa kojom niko neće ostati gladan"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 (+ gornji deo)
  • krompir - 4 srednje veličine
  • šargarepe - 1 komad
  • paprike - 1 crvena, ali ne ljuta
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • žumance
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake. Očistite ih od kostiju i naseckajte (iskidajte) na male komadiće. SAČUVAJTE bujon!

Uzmite šerpu u kojoj ćete praviti pileću supu. Stavite u nju ulje i na tihoj vatri dinstajte luk, tako što nakon toga dodate šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende!

Ubrzo dodajte malo i crvene paprike, koja je sitno naseckana.

Dolazi red i na bujon - stavite ga nakon što se izdinstali sve povrće i odmah nakon toga dodajte meso.

Ako je bujona malo, dodajte vodu.

Ostavite malo sve zajedno da malo ključa.

Naseckajte krompir na male kockice i dodajte ih u aromatičnu pileću supu.

Kada je skoro gotov, dodajte pirinač i sačekajte da se on skuva!

Lično ja kada sam isključila, začinila sam solju, peršunom i malo oljuštenog (svežeg).

Za hladnu zapršku u posudicu stavite 1 žumance, dodajte kiselo mleko i mešajte dok smesa ne postane homogena. Kutlačom uzmite malo supe i dodajte u smesu, ponovo izmešajte, dodajte drugu kutlaču i ponovo izmešajte.

Dodajte hladnu zapršku u pileću supu polako i ako je poguće u to vreme, izmešajte!

Pileća supa sa pirinčem i krompirom sa kojom niko neće ostati gladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: