Način pripreme
U ovoj supi sam koristila gotovo, kuvano i iseckano pileće meso, koje sam zamrznula za dane kada nemam mnogo vremena. Ako nemate, skuvajte malo pilećeg filea ili batak bez kostiju, zavisi kakvo meso volite.
Sitno isecite praziluk sa paprikama i stavite da se dinsta. Potopite pirinač u vodu oko 15 minuta i nakon toga dodajte meso, sipajte toplu vodu, kad provri, dodajte oprani pirinač.
Kuvajte dok pirinač ne bude gotov, nakon toga zapržite sa umućenim jajima, mlekom i malo brašna.
Kad isključite ringlu, možete je zapržiti nakon 5 minuta, tako što sipate od vrele supe u zapršku, dok se temeprature ne izjednače, onda sipate u šerpu.
Pospite sitno iseckanim peršunom.
Probajte ovu ukusnu supu sa pirinčem i prazilukom tokom hladnih, zimskih dana, veoma je dobra kod prehlade i gripa.
Prijatno!