Način pripreme
Za koru:
Sameljite bademe u blenderu i sipajte ih u posudu. Blendirajte urme i trešnje i dodajte ih u bademe.
Dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Možete da koristite drugo sušeno voće po želji i da zamenite bademovo ulje drugim uljem ili tahinijem po izboru.
Dobijenu smesu rasporedite na papir za pečenje u posudu za pečenje sa dnom koje se skida.
Ostavite koru u zamrzivač da se stegne i za to vreme spremite krem.
Za krem:
Pomešajte u psoudi sve sastojke za njega i promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Izvadite koru iz zamrzivača i rasporedite krem.
Ostavite sirovu tortu u frižider na nekoliko sati, da se stegne.
Nakon toga izvadite bademovu tortu, dekorišite sastojcima po izboru i servirajte!
Skir možete da zamenite sitnom sirom, maskarponeom, rikotom, kao i bademovo ulje nečim drugim.
Ako koristite tečni zaslađivač dodajte još kakao ili maslaca ili dodajte želatin, da krem ne bude tečan.
Nek vam je ukusno uz ovo bademovu tortu sa rumom!