Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Karamelizovana svinjetina sa voćem i orasima

Karamelizovana svinjetina sa voćem i orasima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Karamelizovana svinjetina sa voćem i orasima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
02/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Prefinjeno jelo, koje nije teško za spremanje, a rezultat je više nego ukusan"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 500 - 600 g
  • jabuke - 1 - 2 komada, zelene
  • sušene borovnice - 100 g
  • orasi - 100 g
  • za marinadu
  • soja sos - 3 kašike
  • crveno vino - 3 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • za sos
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • med - 1 kašika
  • voda - 2 šolje
  • maslac - 50 g
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski file na jednake parčiće.

U posudi pomešajte sastojke za marinadu i stavite meso u nju. Ostavite u frižideru jedan sat. Ocedite od marinade i uvaljajte u brašno.

Ispržite u malo masnoće. Dodajte preostalu masnoću i zapržite kratko orahe. Izvadite u meso.

U istu masnoću dodajte jabuke (isečene), borovnice, med i sirće.

Ostavite da se karamelizuju. Dodajte brašno, začine i vodu. Promešajte i dodajte meso i orahe.

Nakon 4-5 minuta sklonite jelo sa ringle.

Karamelizovana svinjetina sa voćem i orasima je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: