Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa pečenom bundevom za Badnje veče

Bundevara sa pečenom bundevom za Badnje veče

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Bundevara sa pečenom bundevom za Badnje veče
Fotografije: Liudmila
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kako vi pravite bundevaru?"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - Jedrenske, 1 pakovanje
  • pečena bundeva - 1 kg
  • šećer - po 1 supena kašika, po kori
  • orasi - 1/2 šolje
  • ulje - po 1 supena kašika, po kori
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za Badnje veče prema tradiciji sprema se bundevara sa pečenom bundevom. Ponekad je pravim sa domaćim korama koje treba da budu razvijene.

Nakon toga blago zapečene i na kraju namazane bundevom, poste uljem, šećerom i orasima i tako dok se sastojci ne potroše.

Ali u našoj svakodnevici često smo zauzeti i gotove kore su jedna sjajna opcija. A za ovu pitu sa bundevom koristim deblje Jedrenske kore.

Svaku koru mažem uljem, posipam šećerom i uljem, a u kratki kraj stavljam pečenu bundevu u jedan red. Nakon toga uvijam i stavljam u tepsiju. Tako dok se ne potroše sastojci za bundevaru.

Pečem na 180 stepeni 15-20 minuta, ali zavisi od rerne. Dok se ne dobije željena boja. Gotovu bundevaru blago hladim i posipam šećerom u prahu.

Bundevara sa pečenom bundevom za Badnje veče po starom receptu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: