Način pripreme
Kod kuće ćemo danas jesti ukusne ćuftice od sojinog mlevenog mesa i dinstane krompiriće u multikukeru sa belim lukom i mirođijom!
Velika đakonije! Da, jedno pakovanje sojinog mlevenog mesa, granule, natope se u toploj vodi u odnosu naznačenom na pakovanju, neka su 1:1. Druga 1:3.
Nakon toga kada omekša i dobije konzistenciju nama poznatog mlevenog mesa, koristi se kao što je uobičajeno - sa isečenim lukom, peršunom, čubrom i biberom, soli i jajetom.
Oblikuju se ćuftice i peku se na papiru za pečenje u rerni. Preko svake ćuftice se sipa po malo ulja.
Krompir je oljušten i isečen na tanko, začinjen sa malo soli i ulja i u posudi uređaja na progamu za povrće.
Nakon što su gotove ćuftice bez mesa, stavljamo isečen beli luk i mirođiju sa malo sirćeta.
Ove soja ćuftice sa garnirungom od dinstanog krompira u multikukeru su prava đakonija!