Način pripreme
U posudu izmrvimo sir, u njega dodajemo sveže mleko, kiselo mleko, jaja, prašak az pecivo i dobro mešamo.
U posebnoj posudi pomešamo gaziranu sodu, ulje i so i ponovo mešamo.
Za pitu sa sirom biće vam potrebna pravougaona tepsija koju premazujemo četkicom uljem.
Uzimamo četiri komada kora koje stavljamo na svaki ugao tepsije i premazujemo ih smesom sa gaziranom sodom, uljem i solju.
Pripremamo još četiri komada kora koje uvijamo u rolat, sečemo trakice i raspoređujemo po stavljenim korama u tepsiju.
Po njima obilno posipamo smesu sa gaziranom sodom, nakon toga i smesu sa sirom.
Korama koje smo stavili na vrh zatvaramo pitu i posipamo tečnom smesom.
Odozgo stavljamo još četiri komada kora, tako što lepo uvlačimo sve krajeve. Posipamo susamom, čačkalicom za zube pravimo rupice svuda.
Slanu grčku pitu sa sirom pečemo na 180°C otprilike 50-60 minuta.
Komentari