Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Svinjski komadići sa vrganjima i prazilukom

Svinjski komadići sa vrganjima i prazilukom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Svinjski komadići sa vrganjima i prazilukom3 / 3
25/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Ukusni i krhki svinjski komadići, savršeno kombinovani sa pečurkama i prazilukom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso od buta - 500 g
  • vrganji - 300 g
  • šampinjoni - 200 g
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • biber
  • so
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na odgovarajuće komadiće.

Očistite praziluk i luk, isecite i njih. Isecite i očišćene pečurke.

U odgovarajuću posudu za kuvanje stavite meso i dodajte ulje. Kuvajte 15 minuta, mešajući s vremena na vreme.

Dodajte pečurke i povrće. Dodajte alevu papriku. Promešajte i poklopite poklopcem.

Sipajte vino.

Kuvajte na laganoj vatri dok ne bude gotov, mešajući u međuvremenu.

Pred kraj kuvanja začinite prženu svinjetinu solju i biberom.

Svinjski komadići sa vrganjima i prazilukom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: