Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Svinjski zalogaji sa prazilukom i šargarepom

Svinjski zalogaji sa prazilukom i šargarepom

Svinjski zalogaji sa prazilukom i šargarepom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Teško, teško, dajte vina, jer ovi zalogaji od svinjetine mnogo piju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • šargarepa - 2 komada
  • praziluk - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber
  • origano
  • majčina dušca
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • crveno vino - 70 ml
  • paradajz pire 1 - 2 supene kašike
  • voda - za dosipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečemo na zalogaje srednje veličine. Ugrevamo tiganj i maslac i propržimo meso sa obe strane.

Dodajemo sitno iseckan praziluk i šargarepu, isečemo na kmadiće. Treba i njih da propržimo. Polsipamo solju, biberom, origanom i majčinom dušicom. Kad povrće omekša, sipamo vidno i ostavljamo na tihoj vatri da ispari tečnost.

Dodajemo paradajz pire, promešamo i dodajemo vodu iz dva puta. Probamo. Ako je potrebno dodajemo još malo soli. Stavljamo i listove lovora.

Jelo ostavljamo da se krčka ispod poklopca, s vremena na vreme mešamo i ako meso nije gotovo dodajemo malo vode. Dobijamo ukusno i krto meso, idealno za čašu crnog vina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: